Bananenbrood

Bananenbrood

 

Weer een super simpel maar oh-zo-lekker recept van de week: bananenbrood!

Ingrediënten:

  • 3 grote rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 200 gram volkoren of spelt meel
  • 1 theelepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • 4 eetlepels Goji bessen
  • 2 eetlepels Mulberries

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een egaal deeg.

Vul een cakeblik met het beslag en bak het brood in ca 40 minuten gaar.

Wacht met snijden tot het brood is afgekoeld.

 

TIPS:

  • Liever een gluten vrij brood? Gebruik dan bijvoorbeeld Boekweitmeel.
  • Ook lekker: vervang een deel van het meel door Amandelmeel.
  • Ook lekker met een schep Rauwe Cacao of Cacao Nibs en een handje gemengde noten door het deeg.